By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²

Geen chantage met onze Europese waarden

18
.
01
Burgerlijke Vrijheden

Het Europees Parlement heeft zich opnieuw uitgesproken over Hongarije en gaf een zeer duidelijk signaal aan de Raad en de Europese Commissie.

De Raad moet zonder treuzelen de ernstige en aanhoudende schending van EU-waarden door Hongarije uitspreken en het stemrecht van Hongarije in de Raad opschorten. Enkel dat zal Orban beletten om in de komende maanden en jaren telkens weer zijn vetorecht te gebruiken.

Het Europees Parlement vraagt ook tekst en uitleg aan de Europese Commissie over de recente toewijzing van €10 miljard, aangezien Hongarije nog steeds niet voldoet aan de voorwaarden om de rechtsstaat te herstellen. Het Europees parlement zal bovendien niet twijfelen om deze beslissing van de Europese Commissie af te toetsen in het Europees Hof Van Justitie.

Europa kan zich geen chantage permitteren op vlak van onze waarden, met de verdediging van de rechtsstaat valt of staat Europa. Naarmate het Hongaars voorzitterschap van de EU nadert, is het meer dan ooit noodzakelijk om de instellingen, waarden en EU fondsen te beschermen. Er mogen geen verdere betalingen aan Hongarije uitgevoerd worden zolang tekortkomingen blijven bestaan.