By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²

Voorstel voor universele lader op tafel

23
.
09
Interne Markt

Het Europees Parlement pleit al jaren voor een universele oplader voor mobiele toestellen zoals smartphones en tablets. Iedereen heeft wel al eens een situatie meegemaakt waarin je een lader van iemand wil lenen omdat de batterij van je smartphone leeg is, maar dat lukt dan niet omdat er geen standaard oplaadpoort is. Bovendien verdrinken we in een oceaan van plastiek, kabels, opladers en ander elektronisch afval. Jaarlijks wordt wereldwijd ongeveer 50 miljoen ton e-waste gegenereerd.

De industrie is er gedurende 10 jaar niet in geslaagd om vrijwillig een oplossing te vinden voor dit probleem. Vandaag heeft de Europese Commissie eindelijk het heft in handen genomen en een voorstel voor een universele oplader voor elektronische apparaten gelanceerd. En dat is goed nieuws. Eindelijk komt er een einde aan de frustratie van consumenten over de berg incompatibele laders die zich thuis opstapelen.