Europese Data Act zal gamechanger worden voor onze data-economie

14
.
03
Interne Markt

Data is de nieuwe olie in onze maatschappij

Het volume van door mensen en machines gegenereerde gegevens neemt exponentieel toe. In onze nieuwe data-economie zal data  een kritieke factor worden voor innovatie door bedrijven en overheden. Denk bijvoorbeeld aan hoe we slimme steden vorm geven.

Tot 80% van gegenereerde data wordt niet gebruikt

Het Europees parlement werkt aan nieuwe maatregelen om gebruikers toegang te geven tot de gegevens die zij genereren. Tot 80% van de verzamelde industriële gegevens wordt nooit gebruikt. We moeten ervoor zorgen dat onbenutte data een grotere economische meerwaarde kunnen creëren.

Europese Data Act zal een gamechanger worden

De Europese Data Act zal een gamechanger zijn voor onze ontluikende data-economie. Het moet ons Europees concurrentievermogen op dat vlak broodnodig gaan versterken, innovatie in de hand werken en uiteindelijk onze data als een strategisch belang behandelen.

Europese data als strategische sector behandelen

Europa kan haar economie immers niet alleen op clouds spijkeren die in de Verenigde Staten beheerd worden. De wetgeving zal het makkelijker maken voor bedrijven en overheden om data over te dragen, te verwerken, maar ook voor gebruikers om ze te beschermen binnen Europa.