Europese Commissie is nu aan zet om EU-fondsen voor Hongarije en Polen in te trekken

16
.
02
Burgerlijke Vrijheden

Onmiddellijk het conditionaliteitsmechanisme in werking te stellen tegen Hongarije en Polen,dát is wat de Europese Commissie moet doen. Het Europees Hof van Justitie heeft klare wijn geschonken. Er zijn geen excuses meer voor verder uitstel.

Elke dag dat de Europese Commissie wacht, is weer een dag dat er onrechtmatig geld vloeit in de zakken van corrupte handlangers en familieleden van Orban in Hongarije... is weer een dag dat de Poolse regering het onafhankelijke justitiesysteem in Polen verder ontmantelt.

Moet paal en perk gesteld worden aan de aanval op de rechtsstaat? Het antwoord in dit Europees Parlement is duidelijk ‘ja’, en wel méteen. De Europese Commissie, horen we, zal haar tijd willen nemen om een ‘100% bulletproof’ zaak op te bouwen, maar de corruptie is reeds met 200% vastgesteld in Polen en Hongarije.

Het Europees Hof van Justitie geeft vandaag een niet mis te verstaan fiat aan Europa om de rechtsstaat te beschermen, door lidstaten daar te treffen waar het pijn doet als ze zich niet aan de regels houden: in hun portemonnee. Europese Commissie, doe uw werk. Europese lidstaten, het moet afgelopen zijn met uw lippendienst. Het is tijd om uw tanden te tonen. De toekomst van de democratie staat op het spel.