By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²

Europees parlement deelt appels uit aan scholen in Vlaanderen op 1 september

01
.
09
Landbouw en Visserij

Europa ondersteunt sinds 2017 schoolprogramma’s om fruit en groenten uit te delen in de klas. Elk jaar profiteren miljoenen kinderen, van de kleuterschool tot in de middelbareschool, in heel Europa van deze actie. Op 1 september trekt het Europees parlement dan ook de aandacht van kinderen, ouders en scholen door lokale appels uit te delen aan onze schoolpoorten in Vlaanderen. Zelf heb ik appels en aardbeizaadjes uitgedeeld aan de 450 leerlingen van De Verrekijker in Roeselare waar mijn kinderen naar school gaan. In heel België zullen voor de schoolstart 5000 appels uitgedeeld worden. België ontvangt elk jaar ongeveer 5 miljoen euro voor deze actie en hiermee bereiken we een klein half miljoen kinderen.

Een stuk fruit tijdens de speeltijd is lang niet voor alle kinderen het logische tussendoortje. Dat zou het nochtans moeten zijn: lekker, gezond en bovendien van hier! Daarom investeert Europa jaar na jaar in de promotie ervan, bij ons via VLAM. De gezondheid van onze kinderen blijft belangrijk, ook in moeilijke tijden zoals nu met stijgende prijzen voor voedsel en energie.