By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²

Hongaarse vijandigheid tegenover LGTBQI-gemeenschap is onaanvaardbaar

16
.
06
Burgerlijke Vrijheden

Hongarije’s nieuwe wet druist in tegen alle fundamentele waarden van Europa. Niemand mag gediscrimineerd worden op basis van seksuele geaardheid.  Alle LGBTQI-mensen mogen in de EU zijn wie ze zijn, waar dan ook in de EU.

Ik roep de Europese Commissie op om Hongarije te sanctioneren en de rechten van LGBTQI-mensen in Hongarije te waarborgen. De Commissie moet alle instrumenten gebruiken die in haar macht liggen om schendingen van de grondrechten van deze gemeenschap aan te pakken; met inbegrip van inbreukprocedures, artikel 7 van het EU-Verdrag, evenals de onlangs aangenomen verordening over de bescherming van de EU-begroting.

Europa kan niet aanvaarden dat Hongarije systematisch de rechtsstaat uitholt. De Europese samenleving is gebaseerd op diversiteit, gelijke kansen, non-discriminatie en respect voor de rechten van alle burgers.

Lees de reactie van onze voltallige Belgische EVP-delegatie hier.